Pontus Kåmark, VD för Swesam, är vald till årets eldsjäl. Visa vägen-priset delas ut av Samhall och uppmärksammar de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden.

Galan var den 9 oktober 2018 på Västsvenska Handelskammaren.

I år är Visa vägen-priset uppdelat på nio regioner med en Årets arbetsgivare och en Årets eldsjäl i varje region. I varje region hålls en prisutdelning där vinnaren får ta emot priset. Med på Visa vägen-turnén reser bland andra Jan Scherman, ordförande i Visa vägen-juryn, Monica Lingegård, VD på Samhall, och Peter Jihde, som leder och modererar prisutdelningarna.

 

 

Fotbollsprofilen Pontus Kåmark är VD på Swesam, ett nystartat utvecklingsbolag vars affärsidé är att erbjuda jobb till människor med någon form av funktionsvariation. Jobben utförs antingen ute hos kund eller i den egna centralverkstaden. Tjänster som erbjuds är bl a legoarbeten som etikettering och inplastning samt olika former av produktionsjobb.

Många gånger talar man om de här människorna som de svaga i samhället. Vi väljer istället att se styrkor där andra ser svagheter. Det som ofta anses vara ostimulerande och enformiga arbetsuppgifter finner många av våra arbetstagare glädje och trygghet i. Vi tror på de här människorna och vi vet att med rätt förutsättningar kan alla göra ett utmärkt jobb, säger Pontus Kåmark.

Centralverkstaden i Sisjön i Göteborg erbjuder en trygg arbetsmiljö och alla arbetsuppgifter anpassas efter varje arbetstagares förmåga och kompetens. Vårt mål är att skapa fler jobb som gör skillnad för alla: Kunden, samhället och arbetstagaren. Det finns människor med långvariga, ibland bestående problem, som helt enkelt bara vill ha ett tryggt arbete att gå till. Det kan vi nu erbjuda. Samtidigt får vi effektiva tjänster utförda av människor som både är oerhört lojala och produktiva.