I år räknar Swesam ner dagarna till jul tillsammans med Kahls te- och kaffekalender. En lyxiga och stämningsfulla kalender med kaffe från hela världen. Med smakupplevelser gjorda för att drömma sig bort, då pandemin har begränsat mycket av nutidens resor och där exotiska destinationer nästan blivit ett minne blott.  

Uppdraget kommer från samarbetspartnern Kahls Kaffe och tillhör Swesams större projekt. Jobbet kräver mycket logistik och personal. Arbetsuppgifterna innefattar allt från plock och packning av kaffepåsar, vikning och förpackning av kalenderaskar, samt etikettering.

I år är det extra viktigt att förhöja julkänslan till så många människor som möjligt. 2020 är och har varit ett extremt krävande år, inte minst sagt för oss som företag. Många har blivit permitterade, uppsagda eller sjuka. Vissa har till och med förlorat närstående. Därför är det så viktigt att sprida extra julglädje bland all oro och sorg, säger Pontus Kåmark, delägare Swesam.

Premiären för te-och kaffekalendern inleds idag. I landet uppmanas man att inte handla i butiker om det inte går att undvika trängsel. Som ett alternativ säljer många butiker adventskalendrar online och inte bara i fysisk butik.

Vi har inte upplevt någon större skillnad vad det gäller vår produktion trots restriktionerna kring julhandeln, tvärtom. Vi har fått mer att göra och flera beställningar att gå igenom. Det visar självklart det förtroende och styrka som vår verksamhet har. Inte minst styrkan hos våra medarbetare, där vi har möjlighet att matcha en stor variation av talanger och förmågor. Det märks att de som jobbar här är både stolta och glada över sitt arbete, och det blir extra viktigt och speciellt under ansträngande tider som dessa, säger Pontus Kåmark.


På Kahls facebook och Youtube-sida kan man följa resan när de provar te och kaffe i årets kalender. En påse om dagen i 24 dagar med start 1 december.